K2 item: Hans Christian Galst

Medie-, sports- og entertainmentretten er i rivende udvikling. Medieverdenen bliver stadig mere digital, streamingtjenester er blevet en fast del af danskernes hverdag, underholdningsbranchen er blevet udvidet med e-sport, mange danskere læser e-bøger, sociale medier blomstrer, og liberaliseringen af spillelovgivningen har skabt et stadigt voksende onlinespillemarked.

Udviklingen skaber en række kommercielle muligheder, men den skaber samtidig også en række juridiske udfordringer i forhold til blandt andet immaterial-, persondata- og markedsføringsretten.

Vi rådgiver blandt om immaterielle rettigheder, krænkelsessager, persondataretten, forlagsaftaler, pladekontrakter, merchandiseaftaler, sponsoraftaler, eventaftaler, koncertaftaler, agentaftaler og managementaftaler.

Vi har i mange år rådgivet kunstnere, forfattere, sportsfolk, musikere, forlag, agenter, sponsorer, mediehuse, sportsforeninger og andre relevante aktører inden for medie-, sports- og entertainmentretten.

Vi er bl.a. advokater for Koda, der sikrer, at kunstnere, komponister og sangskrivere får betaling, når deres musik bruges i det offentlige rum. Vi rådgiver også finaledeltagerne i Danmarks Radios konkurrenceprogrammer "X Factor", "Talent" og "Mentor" om de kontrakter, som deltagerne kan vinde og blive bundet af.

Siden 2015 har vi været optaget på Legal 500s liste over de bedste advokatfirmaer i Danmark, herunder inden for "intellectual property". Legal 500 er det mest prominente juridiske opslagsværk i verden. Legal 500 er uafhængigt og baserer sig på årlige interviews med kunder og brancheaktører og disses vurderinger af vores arbejde i det seneste år.